Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Een glaasje Hanepoot?

Laten we het eens over Zuid-Afrikaanse wijnen hebben. Neen, ik profileer me niet als notoire wijnkenner. En ik heb ook geen culinaire tips over welke druif het beste bij uw gerecht past. Zoals het een goede copywriter betaamt, focus ik me op de naam van de Zuid-Afrikaanse wijn. Want die laat zich - op zijn zachtst gezegd - opmerken.

Koppijnwijn

Wat denkt u bijvoorbeeld van Blijgedacht en Buitenverwachting? Veelbelovende wijnen, niet? Een onverwachte smaak die wondermooie ideeën oproept. Proost!

Anders is het gesteld met Kanonkop. Ik vermijd liever barstende hoofdpijn na een avondje doorzakken. Dus die blijft in de winkelrekken liggen.

Flessen(on)geluk

Sommige Zuid-Afrikaanse wijnen hebben meer te bieden dan alleen maar een lekkere afdronk: het zijn waarzeggers. Terwijl Groot Geluk me een zorgeloze toekomst schenkt, zien mijn dagen er na een slokje Allesverloren heel anders uit. De ideale fles voor onder een Parijse brug ...

Plezier aan tafel

Bij de wereldwijnen duiken nog andere Zuid-Afrikaanse pareltjes op: Hanepoot, Inkspot, Welmoed, Remhoogte en Skoonuitsig. Mij maakt het al lang niet meer uit of ze bij mijn gerechtje passen ... mijn tafelgenoten en ik zullen er alvast smakelijk mee lachen!

Reacties

carla
carla schreef

Kim, voel me thuis in je blog... als liefhebber van deze heerlijke wijntjes...

voor Slanghoek heb ik het nooit gehad, doet me denken aan enge beesten,

maar bij Zonnebloem dwalen mijn gedachten af naar: 'leven als God in Frankrijk' :-)

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.