Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Dystypische copywriters

"Maak je gene zorgen. Ik stuur je straks mijn ebstanden door."

Ik ken weinig dyslectische copywriters. Maar dystypische? Oh maar! Tekstslaven die op consultatie gaan bij hun rats. En daarna steevast in de arts zitten!

Het is niet zo erg als je woorden dystypt die niet door de spellingscontrole glippen. Die haal je er meestal uit. Maar oh wee als je mogelijk ebstaande woorden vormt ;-)

Ik denk dat ik de reden voor die hoge foutscore weet. Copywriters denken snel. En typen snel. Helaas, doet de meerderheid dat met twee - hooguit drie - vingers. En dan typ je in je haast vaker de ene letter voor de andere dan je tienvingervaardige collega.

Ik spreek uit ervaring. Een jaar geleden legde ik mezelf een cursus blind typen in vier uur op, en daar kunnen ze een goede copywriter gebruiken! De best renderende vier uur in jaren! Tekstcorrectie duurt maar een kwart zo lang meer! En je typt nog sneller ook.

Weet je wat ik hoop? Dat de onderwijsminister het advies volgt van de Stichting Schrijfontwikkeling en een verplichting invoert om alle kinderen in de lagere school blind met tien vingers te leren typen. Een nieuwe eindtrem op typfouten!

Conscience leerde zijn volk lezen. En ... Vandenbroucke leerde het blindtypen?

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.