Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Doe de wc-eend

U vindt ze geregeld, als u een wc bezoekt: aanplakbriefjes die de gebruiker tot netheid aanmanen. Ik vind ze meestal niet vermakelijk. Soms aandoenlijk. Maar altijd een tikje gênant. Want je gluurt binnen in iemands allerintiemste leefsfeer: zijn kleinste kamertje.

Vuile CEO

Stel: u bezoekt het toilet van een bedrijfsleider die u net een voorname briefing gaf. U gaat zitten en ... wordt met uw neus op de onfrisse feiten gedrukt. Aan de deur hangt een document dat uw klant er subtiel van beticht een vuilaard te zijn. Dat gevoel heb ik toch als ik in een bedrijf het befaamde wc-reglement voorgeschoteld krijg. In platte, niet mis te verstane bewoording geeft het me een handleiding voor een nettere wc-beleving. Waarbij goed mikken en serieus schrobben voor de hand liggende vereisten zijn.

Sanitaire goodwill

Mensen tot medewerking bewegen, is niet gemakkelijk. Zeker niet als het gaat om een sanitaire ruimte. Want niet iedereen deelt uw hygiënische overtuiging. En toch helpt het niet om wc-bezoekers te schofferen of ze een schuldgevoel aan te praten. En met zielig doen, schiet u de wc-bal al helemaal mis.

Toiletbede

Onlangs las ik de tekst van een moegetergde schoonmaakster. Het A4'tje hing aan de toiletdeur van een centrum waarin bejaarden en jonge gezinnen 's zondags samentroepen: Wij houden de WC's proper. Help ons hierbij !!!! En ze vervolgde mistroostig en enigszins verwijtend: (Dit wil niemand). Waarbij ik even begreep dat niemand wilde helpen.

Nette voordelen

Het hoeft de schoonmaakster niet te verwonderen dat niemand op haar verzoek ingaat. Het faalt op de ego-test. En wilt u goodwill creëren? Schrijf dan niet vanuit uw behoefte of standpunt, maar focus op de concrete voordelen voor uw klant. Niet op die van uzelf of de persoon die na uw klant komt. Alleen zo krijgt u échte medewerking. Of trap ik hiermee een open wc-deur in?

Reacties

WimK
WimK schreef

Deze (kleine) boodschap zag ik onlangs in een toilet: Gelieve zachtjes op de knop te duwen om door te trekken.

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.