Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

De volzin van het leven

Weet u wat ik heb gestudeerd? Filosofie! Ja, lacht u maar eens lekker. Dat is een heuse studierichting. Ik ben een gediplomeerde filosofe. En soms komt dat nog wel eens boven. Dan denk ik vijf betekenislagen te moeten ontwaren in één tekst. En raak ik helemaal de metafysische pedalen kwijt, door een woordje als 'zijn'. Het zijn van de zijnden en zo, u kent dat wel. Maar het grootste probleem? Dat van vele (pseudo)filosofen: een vervelende voorkeur voor laaange zinnen.

Wolzinnen

Gelukkig zijn Wim en Marcel er, als mijn denken dreigt op te wollen. Zij scheren, trimmen, knippen en kappen mijn academische volzinnen. En maken er een normale, menselijke tekst van. Zoals daarnet. Had ik me toch weer een knoert van een zin geschreven. Met dan nog het lelijke 'aangezien' erin. Wims commentaar: "Zeg je ook 'aangezien' tegen je lief?"

Mijn lief

Hm, goed punt. Dat zeg ik inderdaad niet tegen hem. Tenzij ik opzettelijk gewichtig wil doen. Schrappen dus, die handel. Een tip voor alle filosofisch aangelegde zielen: denk aan uw lief als u schrijft. Dat helpt.

Reacties

Jo Verhaeghe
Jo Verhaeghe schreef

Beste,

Toevallig je site ontdekt.

Er zijn mensen die ook totaal niets met filosofie te maken hebben, laat staan gestudeerd of enkel maar het humaniora hebben afgewerkt(dus ik spreek voor mezelf). Nochtans heb ik genoten van het 'hogere'studentenleven, te veel waarschijnlijk. Gelukkig al meer dan 10 jaar achter de rug. Volgens mij zit filosofie echt in de mens. Je moet het enkel maar eruit krijgen of de moeite ervoor doen. De mens die zich simpel gedraagt kan eigenlijk wel nog iets uit zijn gedachten halen, als hij echt wil.

En dat van die lange zinnen. Ik denk dat in mijn geval het gekomen is door het vervelende Latijn. Gelukkig probeer ik mijn punten tijdig te plaatsen na elke zin.

Vriendelijke groeten,

www.torromolinos.blogspot.com

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.