Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

De president en ik

Gisteren zat ik met de president aan tafel. Niet die van de Verenigde Staten - klein grut, dat ik smalend wegwuif. Wel de president van de wereld. Voor zijn multinational dan toch, een industriële wereldmarktleider.

En ik, ik zit op elleboogafstand van hem: 'Brushing shoulders with the great of this world'. Om hem te interviewen, en daar een boeiende toespraak van te breien. Het wordt een gemoedelijk onderonsje, we lachen veel.  Maar het is vooral razend interessant.

Ik luister en leer. En voel me geprivilegieerd. Want dat is nu zo geweldig aan mijn job: ik word betaald om te doen wat ik graag doe. Ik leer elke dag iets bij én ik ontmoet de boeiendste mensen. Van diverse pluimage: het zijn heus niet altijd van die hoge piefen. Maar ze zijn meestal wel even gedreven.

Zo nam ik laatst een interview af van een vrouwelijke ingenieur die gebeten was door ... auto-onderdelen. Boutjes en moertjes van polyimiden hielden haar een uur aan de praat. En ik, die vroeger β-vakken haatte en steevast onvoldoendes haalde op wetenschappen ... ik ging he-le-maal op in haar verhaal. Ik besefte plots hoe opwindend scheikunde eigenlijk is. En dat is een betere herkansing dan de herexamens van toen.

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.