Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Blote bode

Enkele dagen geleden kwam er zacht gegniffel van Kims bureau. Verbaasd keek ik op - want ze was een bestek aan het invullen. Niet zo'n hilarische bezigheid: je moet je meestal door heel wat ambtenarees worstelen voor je een offerte kunt opstellen. Wat haar zo vrolijk maakte? Deze zin: "De offerte opgesteld op papier wordt per brief of per bode aan de aanbestedende overheid overgemaakt." Per bode!

Schrijf.be-lakei

Kim, Elke en ik begonnen spontaan te fantaseren over het profiel waaraan onze bode moest voldoen. Kim zag een Griekse god voor zich, met vleugeltjes aan zijn voeten. Met wapperend wit gewaad zou hij het hemelruim doorklieven, met onze offertes in een lederen kokertje. Ik daarentegen zag een lakei. Een witgepoederde man, met een hoofd vol pijpenkrullen. Een donkerblauwe fluwelen pofbroek, en witte opgetrokken kousen. Gezwind en met trompetgeschal leverde hij onze offertes af, op een bijbehorend fluwelen kussentje. En Elke? Die zag ... een naakte man. "Dán gaan onze offertes pas opvallen. Zo'n blote bode ... we gaan de opdrachten binnenrijven!"

Voldoet u aan een van deze functie-omschrijvingen? Voel u vrij om te solliciteren ...

Reacties

A.Kelderhuis
A.Kelderhuis schreef

Ik voel me soms een als een god in Frankrijk, al is dat geen griek, en heb geen vleugels aan de voeten, maar daar is wat op te vinden.

Ik ben geen witgepoederde man en heb ook geen krullen, maar dat kan wel worden geregeld. in de fantasie van Elke pas ik wel, ik vraag me alleen af hoe ik de offertes dien af te leveren en wie dan op de trompet blaast.

Heb ook geen vergelijkbare CV, we moeten het dan maar gewoon proberen en afwachten of de opdrachten dan komen??

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.