Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Blind maar bijzonder

Leesplezier gekieteld

Mijn dag is helemaal goed. Ik vond net een tekst die de leeszenuwen in mijn lijf giechelend deed trillen. Niet de stijl van de tekst stemt me lyrisch (awoert voor de men-vorm). Wel het idee erachter.

Blind maar mondig

Ik ben helemaal gecharmeerd door de auteur. Want die besloot iets te doen met een suf gegeven: de lorem ipsum-tekst. Hij/zij was niet tevreden met een under construction-label. Neen. Deze schrijver breide voor de naakte website een pittiger tekstkleedje:

Ik ben een blinde tekst. Van mijn geboorte af aan. Het heeft lang geduurd voor ik begrepen heb, wat het betekent een blinde tekst te zijn: je hebt geen betekenis. Men werkt hier en daar, gewoon uit het zinsverband gehaald. Vaak wordt men helemaal niet gelezen. Maar ben ik daarom een slechte tekst? Ik weet, dat ik nooit de kans zal krijgen om in de Haagse Post te komen. Maar ben ik daarom minder belangrijk? Ik ben blind! Maar ik ben graag tekst. En als u mij werkelijk ten einde leest, heb ik iets bereikt wat de meeste 'norrmale' teksten niet lukt.

Mooi toch? Van mij krijgt deze schrijver een verdiende pluim.

Reacties

Bart
Bart schreef

De link onder 'naakte website' bevat een ongeldige url - jammer, want ik dacht dat ik daar het hele tekstje eens kon lezen. Awoert aan de men-vorm, inderdaad, maar anders lijkt het wel lollig.

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.