Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Beter dan seks!

Ik sta voor mijn boekenkast, op zoek naar een goed boek. Volvo vrachtwagens van Erlend Loe? De flaptekst belooft me een hilarische roman over lijsters, zeemansknopen, hasj, hamburgers, Volvo-vrachtwagens en de Noor Doppler. Die trekt met zijn eland oostwaarts en komt in Noorwegen terecht. De leraar van Bart Koubaa ligt ook leesklaar. Niet echt een boek om de vakantie mee te beginnen ... De kip die over de soep vloog trekt mijn aandacht. Deze verhalenbundel van Frans Pointl kreeg ik cadeau, toen we het nieuwe kippenhok inwijdden. Of begin ik alvast in de nieuwe Zafón, Het spel van de engel? Het boek ligt klaar om mee te nemen op reis. Katteoog van Margaret Atwood heb ik ook nog niet gelezen. Kan niet slecht zijn - Atwood valt nooit tegen.

Maar dan valt mijn oog op Lelieblank, scharlakenrood, een turf van bijna 1000 dicht bedrukte bladzijden van Michel Faber. "Een meesterwerk", jubelde mijn dochter, nadat ze het boek in amper vijf dagen had uitgelezen. "Dickens zonder schroom, De Quincunx met ballen, Eco met emotionele intelligentie", recenseert Humo.
Maar het doorslaggevende argument lees ik op de achterflap: "Beter dan seks".

Reacties

Kiki
Kiki schreef

Zorg dat je vakantie hebt. Want je stopt niet voor pagina 1000! (Ik ben haast jaloers dat jij er nog in mag beginnen ...)

bart
bart schreef

zorg dat je ook al 'de appel' in huis haalt (een soort van vervolg van Lelieblank). Je zal naar meer smachten (dat deed ik toch).

muriel
muriel schreef

Een 'curieus' boek: ik kon niet stoppen met lezen, hoewel er eigenlijk niet zo veel gebeurt in die 1000 bladzijden (mensen die nu tsk-tsk'en verwijs ik graag door naar 'Fingersmith' van Sarah Waters: dàt is pas een 'plot' die naam waardig) en het verhaal halfweg in een dip belandt (waar het gelukkig wel weer uit geraakt). De kers op de taart is het magistrale einde: daar moet je als schijver lef voor hebben.

Dus: een aanrader (net als 'Fingersmith'/'Vingervlug' van Sarah Waters trouwens :-)

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.