Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Antwaarps presentje

Het jaar loopt op zijn laatste benen. De sint maakte zijn intrede. En zoals Stefanie al opmerkte: de kerstballen liggen al een tijdje in de winkel.

De hoogste tijd dus voor uw kerstaankopen. Inspiratie nodig? Wat dacht u van een Antwerpse versie van 'Kuifje' - of Keufke in't Antwaarps, zoals 'we' zeggen!

Castafiore aar juwiejele

Vlak voor de boekenbeurs uit de startblokken schoot, lanceerden David Davidse en Paul Goris een Antwerpse versie van 'Het Geheim van de Eenhoorn' en 'De schat van Scharlaken Rackham'. Ze waren hiermee niet aan hun proefstuk toe: ook 'De Juwelen van Bianca Castafiore' werd al vertaald naar de schoênste taol van 't laand.

Achteraan in de strips geeft een lexicon uitspraaktips. Het onthult de betekenis van de Antwerpse woorden. Zo genieten ook West-Vlamingen en Limburgers van Keufke.

Schrijve veur Karsmis

Geen liefhebber van Kuifje? Geen probleem. Schrijf.be Vervlaamst of Verhollandst niet alleen. Deze rasechte Antwerpse bezorgt u even graag ne roeie ridder of ne Sus en Wis. Ideaal voor onder de karsboêm!

Reacties

Jezus in de Eastside
Jezus in de Eastside schreef

[...] week las u al dat Kim graag ne roeie ridder wil herschrijven. Nu is het aan mij: vanaf vandaag herschrijft Schrijf.be ook van het Nederlands [...]

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.